Koopmanspolder

HISTORIE EN HUIDIGE INRICHTING VAN DE POLDER

• 100jaar droge voeten

Klimaatverandering en de Koopmanspolder: waar hebben we het over?

Op zondag 12 oktober 2014 zal Remco van Ek in het Poldermuseum een lezing houden over de klimaatverandering in relatie tot de Koopmanspolder.

Het klimaat verandert en de nieuwe inrichting van de Koopmanspolder anticipeert daarop. Regelmatig komen er berichten over klimaatverandering in de media waarbij de achtergronden voor een leek vaak niet eenvoudig zijn te doorgronden. Klopt het bericht of niet. Gaat het om een mening of een feit? Het besef begint te groeien dat er nu toch echt iets aan de hand is en dat het verstandig is om hier tijdig op in te spelen. Belangrijk daarbij is te beseffen dat klimaatverandering niet alleen over bedreigingen gaat, maar ook over kansen. Op een toegankelijke wijze zal worden ingegaan op klimaatverandering en de betekenis voor de regio. Wat weten we nu echt, wat we mogen verwachten en hoe speel je hier op in?

Poldermuseum, Dijkweg 319, 1619 JJ Andijk